Гръцки съд одобри връщането у нас на Йоско Костинбродски

DenNews.bg
04.08.2020
размер на текста:

 Гръцките съдебни власти са допуснали екстрадирането на Йосиф Йосифов, но то се отлага заради наложена му там 40-месечна присъда за незаконно оръжие, информират от прокуратурата.
Йосифов е задържан с Европейска заповед за арест, издадена от Специализираната прокуратура.
Предаването на Костинбродския на българските съдебни власти е отложено, тъй като с решение на тричленен състав на първоинстанционния съд в Солун той следва първо да изтърпи наказание от 40 месеца лишаване от свобода за незаконно притежание на оръжия. Това се казва в съобщение на бюро СИРЕНЕ-Гърция, получено в Дирекция "Международно оперативно сътрудничество" в МВР и в Специализираната прокуратура.
До окончателното произнасяне по наложената му 40-месечна ефективна присъда в Гърция Йосиф Йосифов остава с мярка за неотклонение "Задържане под стража".

У нас беглецът от правосъдието, както държавното обвинение определя Йосифов, следва да изтърпи 4-годишна присъда. Той бе осъден от Специализирания наказателен съд на 1 година затвор за изнудване, което обаче е извършено в рамките на тригодишно отложено наказание на Софийския районен съд за противозаконно отнемане на автомобил и следва да се изтърпи ефективно.
Йосифов бе обявен за издирване през 2014 г., когато бе подсъдим в България като лидер на банда за убийства, но вече е оправдан по делото. На последна инстанция обаче е процесът срещу него за лидер на банда за дрога.

За последно името на Йосиф Йосифов се коментира в медиите, след като Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу 18 души за участие в организирана престъпна група, ръководена от сина му - Иван Йосифов, и Петко Стоянов. Източник: dir.bg

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети