Община Дупница осигури лаптопи и таблети за пет деца от семеен център „Надежда“

DenNews.bg
25.08.2020
размер на текста:

Община Дупница кандидатства и спечели проект пред фонд "Социална закрила" за подпомагане образователния процес на деца и младежи, настанени и ползващи социални услуги. 

Кметът Методи Чимев и изпълнителният директор на фонда Марина Сарадинова сключиха договор, с който на Общината се предоставят 2440 лв. за закупуването на 3 лаптопа, 2 таблета и лицензирани софтуери към тях.
"В обстановката, в която сме заради коронавируса и възможните дистанционни обучения в определени периоди и през новата учебна година, трябваше да намерим решение на въпроса с 5-те деца, които са настанени в ЦНСТ "Надежда", които са ученици. Този проект даде тази възможност и от другата седмица тези младежи ще имат достъп до нормален образователен процес и ще могат да се подготвят и в домашна среда. Лично аз се надявам, че няма да се стига отново до дистанционно обучение на учениците. С наличната техника, която ще се закупи по този проект, 5-те деца ще могат да се подготвят по-добре и ще имат по-голям контакт с външния свят", коментира инж. Чимев.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети