Гешев събира 700 прокурори и следователи от цялата страна на съвещание в резиденция Бояна

DenNews.bg
24.08.2020
размер на текста:

Днес от 11.00 часа в Дом №2 на Резиденция „Бояна“ ще се проведе Национално съвещание на Прокуратурата на Република България на тема “Отстояване на независимостта на българската прокуратура с оглед предотвратяване на риска от тежко нарушение на върховенството на закона съгласно чл.7 от Договора за Европейския съюз”. Съвещанието се организира във връзка с декларация на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет от 10.08.2020 г. по повод опитите за грубо посегателство върху независимостта и доброто име на българските магистрати, нарушаването на върховенството на закона, принципа за разделението на властите и опитите за политически натиск.

За участие в Националното съвещание желание са заявили над 700 прокурори и следователи от цялата страна.

Покани да присъстват на Националното съвещание са отправени към представители на парламентарно представени политически партии, до президента, министър-председателя,членове на Висшия съдебен съвет, до Инспектората към ВСС, както и до дипломатическите представителства на страните членки на ЕС.

Събитието е открито за средствата за масово осведомяване и за него предварително са се акредитирали повече от 60 представители на медиите.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети