27-годишната Велислава Димитрова от ГЕРБ пое кормилото на ОбС-Бобошево, след като Стефан Тачeв бе отстранен днес скорострелно

DenNews.bg
14.08.2020
размер на текста:

  27-годишната Велислава Димитрова от групата на ГЕРБ пое кормилото на Общинския съвет в Бобошево. С 6 гласа "за", 3 "против" и 1 "въздържал се", тя бе избрана, след като досегашният парламентарен шеф Стефан Тачов бе отстранен предсрочно със същото съотношение във вота по време на тайното гласуване. Така Тачeв изненадващо и за него самия бе отстранен 9 месеца след избора му за парламентарен шеф, след като докладната с това предложение бе внесена за разглеждане минути преди началото на извънредното заседание на местния парламент. 

До свалянето на Стефан Тачeв се стигна, когато на редовната сесия на ОбС на 25-и юни група съветници внесоха докладна за отстраняването му с основен мотив несправяне с работата, липса на комуникация с общинска администрация, както и редовно нарушаване на разпоредбите на ЗМСМА. 

Тогава бе избрана и временна комисия, която да изготви доклад, в който да бъдат изложени мотивите с искането за отстраняване на Тачeв. 

Днес този доклад бе представен и изчетен от един от вносителите на докладната Георги Мичов.

 

 

 

В защита на Стефан Тачeв се изказа общинската съветничка Сашка Тренева, която обърна внимание на съветниците и на присъстващите граждани, че не е правилно и е доста крайно председателят на ОбС да бъде отстраняван, тъй като е бил избран и се е налагало да работи в условията на пандемията заради коронавируса и това значително е повлияло на отслабване на работата му, както и на взаимодеяствието с общинска администрация. Самият Стефан Тачeв изказа голямата си изненада за отправените към него обвинения и припомни отново как работата му е била спъната още на първата сесия, когато кметът Крум Маринов не му е осигурил протоколист, както и свободна зала за провеждане на редовното заседание. От залата го апастрофира самияj кмет, както и част от служителите от администрацията, които отново обърнаха внимание на факта, че Тачeв не е спазил нито една от разпоредбите на ЗМСМА, не е уведомявал и искал съдеxствиe от общинска администрация по надлежния ред. 

След като бе избрана на поста днес, 27-годишната Велислава Димитрова веднага обърна внимание на факта, че след стъпването й на поста общинските съветници ще се наложи да работят като оставят на заден план своите политически пристрастия, а местнияj парламент трябва да се превърне в работещ колективq от чиито решения жителите на община Бобошево да бъдат удоволетворени. Всичко това с една цел- успешно приключване на оставащата част от мандата на ОбС. 

Велислава Димитрова ще поеме официално поста, след като решението на местния парламент бъде одобрено и от Областния управител Виктор Янев. 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети