Протестиращи издигнаха нова блокада в София, но полицията я разчисти

DenNews.bg
14.08.2020
размер на текста:

Протестиращи издигнаха снощи нова блокада в София – на кръстовището на бул. „Ситняково“ пред румънското посолство.
Недоволните блокираха четвъртото кръстовище около 23 часа снощи. Трафикът бе затруднен, а в капана попаднаха коли, автобуси и трамваи от градския транспорт. Някои от шофьорите подкрепяха протеста, други искаха да преминат директно през палатките, но до напрежение не се стигна.

В късните часове мъж се опита да премахне част от барикадата, но не успя. В крайна сметка лагерът на протестиращите бе премахнат от полицията късно през нощта.

При снощните протести са задържани двама души - за нарушаване на обществения ред. Предстои полицията да обяви подробности.

 

В София остават три блокади - на "Орлов мост", на пл. "Независимост" и на Софийски университет.
Заради това има промени в градския транспорт:

Променени са маршрутите на автобусни линии 9, 72, 75, 76, 84, 94, 184, 204 и 604 и тролейбусни линии 1, 2, 4, 5, 7, 8 и 11, съобщава пресцентърът на Столична община.

Забранено е влизането на пътни превозни средства по западното платно на бул. Евлоги и Христо Георгиеви в участъка от ул. Оборище до ул. Шипка в посока на Орлов мост. Там се подменя топлопровод.

Автобусна линия № 75 в посока площад Орлов мост се движи от кръстовището бул. Евлоги и Христо Георгиеви - бул. Мадрид направо по бул. Янко Сакъзов, обратен завой на площад Паметник Левски, по бул. Янко Сакъзов и по маршрута си посока станция Гео Милев.

Автобусна линия № 9 в посока ул. Ген. Гурко от кръстовището бул. Евлоги и Христо Георгиеви - ул. Оборище направо по ул. Оборище, надясно по бул. Васил Левски, на площад Паметник Левски, по бул. Янко Сакъзов, надясно по бул. Евлоги и Христо Георгиеви и наляво по ул. Оборище по маршрута си посока Автобаза Искър.

Продължава промяната по обичайните маршрути за автобусните линии 72, 76, 84, 94, 184, 204 и 604. Автобусите с номера 84, 184, 280 посока Орлов мост обръщат преди него и обратно по маршрута. Автобусите по линии № 72, 76, 204 и 604 са отклонени по бул. Драган Цанков, бул. П. Яворов и по маршрута двупосочно.

Автобусите от линия № 94 обръщат на ул. Гурко и обратно по маршрута. Автобусите от линии № 9 и 75 обръщат на Военна академиия, А от линии № 84, 184, 280, посока Орлов мост въртят преди Орлов мост и обратно по маршрута.

Автобусите от линии № 72, 76, 204 и 604 са отклонени по бул. Др. Цанков, бул. П.Яворов и по маршрута двупосочно.

Автобусите от линия № 94 обръщат на ул. Гурко и се движат обратно по маршрута, Автобусите от линия № 213 в посока Младост са отклонени по бул. Мадрид, бул. Ситняково и по бул.Цариградско шосе по маршрута си двупосочно,тролейбусите от линии № 4, 5, 8 и 11 посока Орлов мост обръщат преди Орлов мост и обратно по маршрута.

Тролейбусите от линии № 1, 2, 5, 7 и 8 посока Софийски университет Кл.Охридски обръщат на кино Одеон, тролейбусите от линия 7 от Люлин обръщат на Сточна гара, а от линии № 1, 2, 4 и 11 обръщат на ул. Оборище и бул.В.Левски.

Блокади на кръстовища имаше и в Пловдив вчера. Там е арестуван мъж, който носи палатка. Димитър Генчев разказа пред bTV, че е бил спрян от полицията по време на шествието и е попитан какво носи, той е бил отведен в районното, а след това освободен.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети