Нагли шофьори всеки ден създават рискови ситуации на еднопосочна улица в Дупница

DenNews.bg
11.08.2020
размер на текста:

Нагли шофьори ежечасно създават рискови ситуации за другите участници в движението, като не спазват ограниченията за влизане в еднопосочна улица в Дупница. За това сигнализират наши читатели, които дори са извършили „следствен“ експеримент на място.

Става въпрос за ул. „Дора Габе“, която е успоредна на главната пешеходна улица „Николаевска“ и води от „Развесена върба“ към Градската градина.


От година и половина ул."Дора Габе" е еднопосочна, като е надлежно обозначена с поставени пътни знаци.
„През целия този период движението по улицата продължава да се осъществява в двете посоки, дори трафикът в забранената посока - от Градската градина към „Развесена върба“, е по-интензивен от този в разрешената посока. Всичко това води до непрекъснати конфликти между водачите, свирене с клаксони, маневри на заден ход, разминаване на автомобилите чрез използване на тротоарите, опасност за пешеходците и т.н.“, пишат наши читатели в сигнал до редакцията ни.

Вчера гражданите са извършили и „следствен“ експеримент.

„Вчера, 10 август, между 11:00 и 12:00 часа в забранената посока преминаха над 30 автомобила – само за 1 час!

Няколкократно е сигнализирано по телефона на началника на КАТ-Дупница Радослав Стоилков, но резултат няма.
Молим, този сигнал да стане обществено достояние“, се казва още в сигнала.

Потърсихме за коментар зам.-кметът на Община Дупница Крум Милев, който е представител на Общината в Комисията за безопасност на движението.

„Ул. „Дора Габе“ е еднопосочна. До момента Общината е изпратила две писма до полицията по същата причина – че не се спазва въведеното еднопосочно движение. Ангажиментът на Общината е да бъдат поставени знаци и те са поставени надлежно, видими са и проблем с тях няма. Спазването на забраната и санкционирането на нарушителите е работа на полицията. Ще поставя въпроса на Комисията, както и отново ще изпратим писмо до полицията. Само един ден е нужен полицията да извърши акция на място и шофьорите бързо ще се научат, че улицата е еднопосочна и не трябва да нарушават правилата", коментира той.
Началникът на отдел "Транспорт" в Общината Александър Паризов потвърди, че до момента са изпратени две писма до полицията.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети