Борисов няма да подава оставка: Всеки иска оставката на някой

DenNews.bg
10.08.2020
размер на текста:

Премиерът Бойко Борисов даде да се разбере, че въпросът за личната му оставка в момента не стои на дневен ред. Само преди пет дни пред актива на ГЕРБ изрази готовност да се оттегли, а правителството да довърши мандата с друг министър-председател, но думите му не се приеха добре от актива, а по-късно и коалиционните партньори показаха, че не я одобряват.


"Ами, и аз искам оставката на Радев. Всеки иска оставка на някой, един може да иска на Лозан Панов, друг - на Радев, трети - на Борисов", заяви премиерът, който днес изненадващо инспектира на място борбата с пожарите в общините Свиленград и Тополовград. Посещението му бе излъчено на живо в профила му във Фейсбук. Борисов посочи, че конституционният ред указва, че се провеждат избори и на база на резултата се прави самостоятелно или коалиционно правителство.


"Най-добре е да си сверяваме нещата с децата", каза още той в коментар на вчерашната си изява в социалната мрежа, където публикува снимка с внуците си и обяви, че е време за решения. "Каквото и да им кажа на малките - правят обратното, докато не дойде майка им да се скара. Актуалната политическа обстановка е точно такава", обобщи той. Борисов и днес потвърди заявката си полицията да не използва сила срещу протестиращите.

 


"Със сила няма да бъдат премахвани (барикадите и палатковите лагери - б.р.)", заяви той и изтъкна, че "винаги съм се възхищавал на генералите, които връщат децата на майките живи, здрави и небити". Затова бил разпоредил с протестиращите да се говори с добро и така да бъдат убеждавани да премахнат блокадите.

Той още веднъж определи нападенията над протестиращи и журналисти по време на националната конференция на ГЕРБ миналата седмица като провокации. "Ако на мач на "Левски" отиде публиката на ЦСКА или обратното, кои са провокаторите", попита той, а на журналистически въпрос защо организаторите не са подали сигнал в полицията, виждайки, че определените като провокатори нападат хора, отговори: "Излагате се."

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети