Гаф или опит да бъде „сготвен“: Бивш депутат от НДСВ подхвърли реплика за Маждо в живо излъчване на Христо Иванов

DenNews.bg
10.08.2020
размер на текста:

Човек, разпознат по-късно като бившият депутат от НДСВ Димитър Ламбовски, подхвърли умишлено реплика за Маджо във видео с участието на лидерът на Да, България и съпредседател на Демократична България Христо Иванов, излъчвано на живо от блокадата на Орлов мост снощи.

Иванов и екипът му излъчват на живо в социалните мрежи всяка своя стъпка, като подаване на сигнал срещу нередности, както операцията по връщането на плажа Росенец, както и позицията си за ТЕЦ „Варна“, както и участието в протестите в София и страната.

По време на тези живи излъчвания често при Иванов отиват граждани, които прекъсват обръщенията му, за да го поздравят, да му пожелаят успех, да се снимат или просто да се ръкуват с него.

Така на излъчването снощи към Иванов се приближи мъж, който каза “Я ме щракни, защото като стане премиер, дет се вика, да не ни забрави", започва разговора Димитър Ламбовски. В отговор Иванов застава до него и двамата позират за снимка. След нея обаче Ламбовски продължава да говори.

"Значи, изключил съм си телефона, защото тоя се е обадил на Маджо", започва да разказва той, но Иванов го прекъсва с думите "Чакай сега, че правим лайф". Следва нов опит за съобщаване на новината: "Само да ти кажа, обадил се на Маджо...".

При това Иванов на няколко пъти казва „чакай малко, че излъчваме лайф“ и дава знак с ръка на мъжа да замълчи и продължава изказването си с лице към камерата.


Случилото се веднага предизвика реакция в социалните мрежи, като карикатуристът Христо Комарницки сподели на профила си списък с въпроси, зададени от Кирил Радев:

„Кой и защо си говори с Маджо? Кой и защо докладва и предава информация от първа ръка за разговори с Маджо на Христо Иванов? Защо Христо Иванов се притеснява от темата за разговори с Маджо и прекъсва своя събеседник за тази информация, но пък е много словоохотлив с други събеседници и теми?“

Малко по-късно Иванов отговори на въпросите на стената си във Фейсбук:


„Във връзка с въпроси, които ми е задал Christo Komarnitski, по повод последното ми живо включване от Орлов мост, да уточня:
По време на протестите към мен постоянно се обръщат хора, които искат да се снимаме, да се запознаем, а често и да ми споделят всякакви информации и разкрития.
По същия начин, след излъчването на третата серия на “Осемте джуджета”, г-н Димитър Ламбовски се запозна с мен на един от протестите. Имали сме няколко разменени реплики във връзка с тази история.
Днес той се приближи към мен по време на мое живо включване, за да се снима с мен и каза фразата “изключил съм си телефона, защото тоя се обадил на Маджо...”. Прекъснах го, защото не смятам, че моите лайфове трябва да се превръщат в платформа за разпространение на подобни сюжети.
Разбирам, че ако свидетел по “Осемте джудета” казва, че си е изключил телефона, защото някой е разговарял с Маджо, това представлява интерес, но лично аз нямам никаква представа коя мутра с коя друга мутра е разговаряла.
Това е всичко, което аз мога да кажа по темата.“

Под неговия пост, а и на други места в мрежата се завъртяха коментари от едната до другата крайност – от страхотен гаф на Иванов до че е направен умишлена акция той да бъде „сготвен“ предвид все по-убедителните си позиции и покачваща се подкрепа.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети