Задържат под стража 23-годишен, участвал в поръчков побой на дупничанин

Dennews.bg
09.07.2020
размер на текста:

 Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Светла Пейчева определи мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”, по отношение на 23- годишния Алекс К. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 13.02.2020 г. в гр. Дупница, в съучастие като съизвършител с неустановено до момента лице и Г. Т. – като подбудител, умишлено, чрез нанасяне на удари с метален предмет в областта на главата, е причинил средна телесна повреда на Х. К. от гр. Дупница – фрактура на черепа, изразяваща се в разстройство на здравето, временно опасно за живота.

При разпознаване, пострадалият е посочил без колебание обвиняемия Алекс К., като едно от двете лица нанесли му ударите, на 13.02.2020 г., вечерта, пред входа на блока, в който живее. Припомням, свидетелка на инцидента се е развикала и нападателите избягали с тъмен автомобил. На пострадалия е извършена медицинска интервенция в областта на главата, като към момента, той не е напълно възстановен и все още не е ясно какви последствия ще има за живота и здравето му, се посочва в искането на прокурор Даниела Методиева.

23- годишният Алекс К. е неосъждан, с настоящ адрес в с. Негован, Столична община.

Видно от събраните доказателства по делото, а именно множеството гласни доказателства, може да се направи обоснован извод, че извършител на деянието е обвиняемият А. К., пише в мотивите на съдът. Касае се за едно тежко по смисъла на закона престъпление. Налице е реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление.

Определението на РС – Дупница, с което по отношение на Алекс К. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, за поръчков побой, може да се обжалва и протестира, в 3-дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети