Обвиняем за убийство и изнасилване във Франция разбра от килията в Бобов дол, че остава за постоянно след Европейска заповед за арест

Dennews.bg
09.07.2020
размер на текста:

 Окръжен съд – Кюстендил под председателството на съдия Пенка Братанова взе мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”, по отношение на 32- годишния Олег Ч., за когото има издадена Европейска заповед за арест от съда в гр. Chalon sur Saone, Франция. Искането за вземане на най- тежката мярка за неотклонение бе внесено от прокурорът от Окръжна прокуратура Владимир Мицов. Европейската заповед за арест е издадена във връзка с проведено против него наказателно производство за извършени убийство, опит за убийство, нанасяне на тежка телесна повреда, изнасилване и незаконно проникване в частен имот, за което е осъден на доживотен затвор. Това наказание не е окончателно и не е влязло в сила, защото подлежи на обжалване.

Към момента, обявеният за международно издирване български гражданин се намира в затвора в Бобов дол, където изтърпява наказание лишаване от свобода за срок от 9 години.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил, с което по отношение на Олег Ч. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след издадена Европейска заповед за арест от Франция, подлежи на обжалване пред САС, в 3- дневен срок.

Предстои образуването на дело, с което съдът да прецени дали да допусне изпълнение на Европейската заповед за арест.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети