Борисов се яви за разпит в Специализираната прокуратура

DenNews.bg
07.07.2020
размер на текста:

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Специализираната прокуратура, където ще бъде разпитан заради чата си с бизнесмена Пламен Бобоков.
Борисов не спря при събралите се журналисти и направо влезе в сградата.
От Специализираната прокуратура съобщиха, че министър-председателят е призован като свидетел. За разменените съобщения с премиера съобщи самият Бобоков. Пратил му SMS в края на миналия март, за да му поиска помощ за казуса с либийския танкер BADR. След това се срещнали за кратко и според свидетелствата на бизнесмена Борисов предприел адекватни мерки, като се видял дори с либийския премиер.
Три дни, след като министър-председателят потвърди и за съобщението, и за срещата и коментира, че не вижда нищо нередно в това, обвинението съобщи, че Борисов е призован като свидетел.
Освен него на разпит са призовани депутатът от ГЕРБ и областен партиен координатор в Русе Пламен Нунев и бившият шеф на ГЕРБ в града Росен Даскалов. Чатове с двамата били открити в телефона на Пламен Бобоков. Той също има призовка за днес по разследването за търговия с влияние, по което все още няма обвиняеми.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети