Потвърдиха случай на бубонна чума в Северен Китай

DenNews.bg
06.07.2020
размер на текста:

Бубонната чума беше потвърдена при животновъд в автономния регион на Вътрешна Монголия в Северен Китай, информира РИА "Новости", цитирайки вестник Xinjinbao, позоваващ се на здравния комитет в град Баян Нур. Човекът е хоспитализиран с подозрение за бубонна чума предния ден. След това третото ниво на епидемиологичното предупреждение бе обявено в Хошун (административно-териториална единица във Вътрешна Монголия) на Офици-Джунчи в град Баян-Нур.
Според властите има опасност от разпространение на болестта сред населението в града, не се препоръчва да се ловуват диви животни и ако има случаи на съмнения или подозрения, незабавно трябва да бъде съобщено на властите. Двама души вече се разболяха от бубонна чума в района на Монголия, граничещ с република Алтай.
Руското посолство в Улан Батор заяви, че властите на републиката незабавно са взели необходимите мерки, няма причина за безпокойство.
Бубонната чума се разпространява от мармоти, които жителите на Монголия, въпреки забраните, ядат. Можете също да се заразите

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети