Окръжен съд потвърди Европейските заповеди за арест на още двама дупничани, обвинени за серия кражби в Италия

DenNews.bg
06.07.2020
размер на текста:

Окръжен съд-Кюстендил допусна изпълнение на Европейски заповеди за арест, по отношение на още двама дупничани от групата, обвинена в извършване на специализирани кражби в Италия

Тричленен състав на Окръжен съд-Кюстендил допусна изпълнение на Европейски заповеди за арест, издадени от съдия по предварително разследване от град Сиена, Италия, по отношение на 24- годишния дупничанин Радослав Г. и 41- годишния Емил Ш. от с. Джерман. Срещу тях се води разследване за участие в организирана престъпна група за извършване на квалифицирани кражби, в съучастие с други лица, в няколко области в Италия.
И двамата издирвани от италианските власти мъже, заявиха пред съда, че искат незабавно да бъда предаден в Италия.
Съдът потвърди взетите по отношение на Радослав Г. и Емил Ш. мерки за неотклонение „Задържане под стража“ до предаването им на компетентните власти в Италия.
Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

След пристигането в Италия, задържаното лице ще има право, в 10-дневен срок да поиска повторно разглеждане на наложената мярка. В срок от 5 дни след предаването му на италианските власти, лицето ще бъде подложено на разпит пред съдията наложил мярката и ще му бъде назначен служебен защитник, в случай че не е назначен частен адвокат, като и съдебен преводач с български език.


Припомняме, че преди седмица Окръжен съд-Кюстендил допусна изпълнение на Европейска заповед за арест, издадена от съдия по предварително разследване от град Сиена, Италия, по отношение на 33- годишния дупничанин Радостин К., който е част от същата група.
Припомняме, че тримата бяха арестувани по време на стартиралата на 15 юни операция на жандармерията, която бе съвместна с италианските карабинери
В хода на действията по разследване е установено, че в периода от септември 2018 г. до февруари 2020 г., на територията на Италия, били извършени множество кражби с участието на български граждани. Предмет на престъплението са движими вещи на висока стойност – строителни машини и техника. Италианските власти са установили, че част от отнетите вещи били транспортирани по суша или море до България, където се предлагат за продажба.
Тримата са обвиняеми за участие в организирана престъпна група за извършване на квалифицирани кражби, в съучастие с други лица, в областите Сиена, Милано, Бергамо, Леко, Равена.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети