Премиерът Борисов е привикан на разпит в Специализираната прокуратура

DenNews.bg
06.07.2020
размер на текста:

Специализирана прокуратура продължава действията по разследването по досъдебно производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние.
Във връзка с изнесени твърдения в медиите от обвиняемия Пламен Бобоков, Специализираната прокуратура уведомява, че на 07.07.2020 г. в качеството на свидетел е призован за разпит и Бойко Борисов, министър-председател на Р България.
Също по повод установена комуникация с Пламен Бобоков за показания са призовани и Пламен Нунев, народен представител, областен координатор на ПП ГЕРБ в Русе и Росен Даскалов, бивш общински ръководител на ПП ГЕРБ в Русе.
Заключението от изготвената компютърно-техническа експертиза на иззети по делото веществени доказателства е обект на задълбочен анализ. С оглед изясняване на обективната истина по досъдебното производство се провеждат множество разпити на свидетели и се приобщават документи, относими към предмета на разследването.

Припомняме, че на 2 юли бизнесменът Пламен Бобоков показа част от чат, за който твърди, че е с премиера Бойко Борисов. По неговите думи двамата са си писали на 31 март 2019 г. точно по повод на случая с либийския танкер "Бадр".
Преди това прокуратурата разкри и чатове между Бобоков и президента Румен Радев.
В друг чат със секретаря на президента Пламен Узунов, Бобоков лобирал за помилване на осъден в Румъния.
В поредната извадка от кореспонденцията на бизнесмена Пламен Бобоков става ясно, че е имал човек в МВнР.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети