Футболист от Дупница играл в „А“ група с COVID-19, заради грешка в теста

DenNews.bg
04.07.2020
размер на текста:

Футболистът от Дупница Мартин Кавдански е играл официален мач от Първа лига заразен с коронавирус. Това съобщиха от клуба му Царско село, като уточиха, че дотук се е стигнало заради грешка при отчитане на резулата от направен тест за COVID-19.

„ФК Царско село би желал да уведоми футболната общественост, че футболист на клуба е дал положителна проба за COVID-19. На 1 юли всички футболисти, треньори и помощен персонал проведоха задължителните ежемесечни PCR тестове. Резултатите от тестовете бяха предоставени на футболния клуб в часовете преди домакинството срещу Черно море на 2 юли. Всички резултати бяха отрицателни и бяха представени на делегата на футболната среща. На 3 юли бяхме уведомени, че един от нашите футболисти – Мартин Кавдански е дал положителен резултат за COVID-19, а ситуацията е обяснена с допусната грешка на лабораторията, която е провела тестовете. Кавдански веднага е поставен под изолация и му е направен втори PCR тест“, съобщиха от клуба.

„Чувствам се добре, изненадан съм от положителния резултат. През последните дни не съм имал никакви симптоми, неразположение или нещо подобно“, заяви Мартин Кавдански. За случая е уведомено ръководството на Черно море, както и съдийската бригада, която ръководи футболната среща. Тренировъчния процес на Царско село е преустановен до неделя, когато ще бъдат направени нови PCR тестове на всички контактни лица и ако няма други положителни резултати тренировките ще бъдат подновени.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети