Връщат забрани в Северна Англия заради увеличение на случаите на COVID-19

DenNews.bg
31.07.2020
размер на текста:

От днес, 31 юли, се забраняват големи събирания на хора на закрито в Манчестър, Източен Ланкашир и части от Западен Йоркшир, заявиха от британското правителство, предаде БГНЕС. Британският здравен министър Мат Ханкок каза, че в тези райони се наблюдава "увеличаваща се скорост на разпространение на коронавируса", която "до голяма степен се дължи" на хората, които не следват правилата за социално дистанциране.
Милиони хора в Манчестър, Блекбърн, Бърнли, Хиндбърн, Пендъл, Росендейл, Брадфорд, Калдердейл и Къркли ще бъдат засегнати от въвеждането на по-строги ограничения, предаде BBC. Новите мерки означават, че повече хора няма да бъдат допускани да се срещат в домове или частни градини, но все още ще могат да посещават заведения и ресторанти. Новите правила за блокиране за части от Северна Англия идват близо четири седмици след като част от ограниченията в цяла Англия отпаднаха и на хората беше разрешено да се срещат на закрито. Ханкок заяви следното: "Ние предприемаме това действие с неудоволствие, но за съжаление е необходимо, защото видяхме, че липсата на социално дистанциране е една от причините за увеличаващото се разпространение на коронавируса и ще направим каквото е необходими за опазване на страната".
Същевременно пътниците, пристигащи във Великобритания от Люксембург от днес, ще трябва да се изолират в продължение на 14 дни, след като страната беше извадена от списъка на страните без задължителна карантина.
Британското правителство заяви, че е имало "последователно увеличение" на новите случаи на заразяване с коронавирус в Люксембург от края на юни. Повече от 120 000 британци посещават Люксембург всяка година, но сега министерството на външните работи на Острова съветва всички пътувания да бъдат преустановени, освен най-належащите. Министерството на външните работи на Великобритания заяви и, че не настоява британците, които вече са в Люксембург, да напуснат херцогството. Вместо това се оповестява, че пътуващите към Великобритания трябва "да следват съветите на местните власти". Министърът на транспорта Грант Шапс, който се самоизолира след завръщането си от Испания, написа в Twitter: "За съжаление последните данни от Люксембург показват постоянно увеличение на случаите на COVID-19, което означава, че страната ще бъде премахната от списъка с облекчения при пътуване". Висш държавен източник заяви пред BBC, че за момента Белгия ще остане в списъка без карантина, но броят на новозаразените с коронавирус там ще продължат да се наблюдават от британските власти.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети