Двойка рецидивисти от Бобов дол пак си уредиха среща с Темида

DenNews.bg
03.07.2020
размер на текста:

Районен съд-Дупница определи мярка за неотклонение ,,задържане под стража” по отношение на 43-годишния Антон М. и мярка „парична гаранция“ в размер на 500 лв. по отношение на 20-годишния Иван Г. Антон М. е обвиняем за кражби и опит за отнемане на чужди вещи, извършени в град Бобов дол, а Иван Г. за съучастие с Антон М. при опита за кражба от кафене в града. Прокурор Михаил Крушовски бе внесъл искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение и на двамата.
Антон М. е обвиняем за 3 деяния– за кражба на 380 лв. от апартамент в Бобов дол и кражба на петжилен меден проводник на стойност 7, 15 лв. от газостанция в Бобов дол, както и опит за кражба от кафене на уеб камера, кабел, монетник, бутилки с алкохол, всичко на обща стойност 76 лв. В третия случай той е действал в съучастие като съизвършител с Иван Г. Опитът за кражба е останал недовършен, поради пристигане на служители на РУ- Бобов дол.
Антон М. е извършил престъплението при условията на опасен рецидив, осъждан е 17 пъти, в това число и на „лишаване от свобода“. Последното му наказание от 1 г. и 6 м. лишаване от свобода е изтърпяно на 26.11.2018 г.
Иван Г. е привлечен като обвиняем за опита за кражба от кафе- аперитив в центъра на Бобов дол, в съучастие с Антон М. 20- годишният младеж е осъждан 6 пъти до момента.

Съдът счете, че е налице обосновано предположение, че именно обвиняемите са извършители на посочените престъпления и че е налице реална опасност същите да извършат ново престъпление.
С оглед на данните за постоянната трудова ангажираност на обвиняемия Иван Г. във фабрика за обувки, получаваните месечни доходи в размер на 700 лева, младата му възраст и характеристиките на деянието в извършването, на което е обвинен, което е достигнало единствено до фазата на опита, съдът приема, че следва да бъде наложена като най-адекватна мярка за неотклонение - „парична гаранция“, в размер на 500,00 лева, която да бъде внесена в 7 - дневен срок от влизане в сила на определението, с което мярката за неотклонение е взета.
Определението на РС-Дупница може да се обжалва пред Окръжен съд-Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети