Дупница и Сапарева баня посрещат колоездачното състезание за купа „Долчини“ утре и в неделя

DenNews.bg
03.07.2020
размер на текста:

За трета поредна година колоездачнотo състезание за купа "Долчини" ще се проведе на територията на Дупница, Сапарева баня и Паничище.
Състезанието е насрочено за утре и неделя, 4 и 5 юли, като в събота ще се проведе стартът Дупница-Сапарева баня-Паничище, а за неделя са насрочени стартовете в Дупница.
В събота след официално представяне на отборите пред сградата на Община Дупница (14:30 часа) ще бъде даден първият старт (15 часа) - от пл. ”Свобода“-Дупница, през Сапарева баня до Паничище с финал пред хотел „Панорама“.
Дължината на трасето е 100 км. Състезателите ще изминат разстоянието от 14 км от Дупница до Сапарева баня, след което влизат в 8 обиколки с дължина на обиколката от 9,5 км. След завършването на осмата обиколка, състезанието продължава с изкачване към курорт Паничище, дължина на изкачването е 10 км.
В състезанието имат право да участват лицензирани състезатели от категория Мъже Елит и Юноши старша възраст.


Колоездачи любители могат да се включат в надпреварата, като задължителното за тях трасе е с дължина 10 км-от Сапарева баня до Паничище. По собствена преценка любителите могат да започнат старта заедно с професионалистите от площада в Дупница, но 14-те километра до Сапарева баня не са задължителни за тях. Те не участват и в обиколките в курортния град. Стартът за задължителното трасе за любителите ще бъде даден в Сапарева баня в 15:45 часа, като финалът отново е пред хотел „Панорама“.

Организаторите и съдиите ще имат право да прекратяват участието на любител състезател, който видимо вече е неспособен да продължи състезанието. Ще бъде отстраняван и всеки, който свали предпазната си каска по време на пробега.

Състезанието в Дупница ще се проведе в неделя, пети юли, със стартове в пет категории: момичета и момчета младша възраст, момичета старша възраст и девойки, юноши младша възраст, юноши старша възраст и мъже елит. В състезанието могат да участват всички лицензирани състезатели.
Първият старт ще бъде даден в 11 часа, а последният, за мъжете, е предвиден за 14 часа.
Стартът и финалът ще са разположени на ул. „Св. Иван Рилски“ малко след кръстовището с ул. „Булаир“, в посока градинката „Левски“.
Както за любителите, така и за професионални колоездачи, завършили от първо до трето място в различните стартове са предвидени купи, медали и парични награди.


От 15 часа ще се проведе и специален старт за всички малки колоездачи на възраст от 4 до 10 години. За тях също са предвидени награди.

Организатори на състезанието е фирма "Doltcini Pro Team" с подкрепата на Община Дупница и Община Сапарева баня.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети