Франция ще избегне налагане на обща забрана за пътуване до европейски страни

DenNews.bg
29.07.2020
размер на текста:

Франция ще избегне налагане на обща забрана за пътуване до европейски страни, но ще излезе с препоръки за пътуване до региони, където има увеличение на случаите на коронавирус. Това съобщи министърът по европейските въпроси Клеман Бон, цитиран от "Политико".

Трябва да се избегне затваряне на граници в Европа и Шенгенската зона, коментира той пред Франс интер. Ние ще се опитваме да атакуваме...огнища...без непропорционални мерки, подчерта министърът.

Той даде за пример "силната препоръка" на френските власти да не се пътува до испанския регион Каталуния, където има ново разпространение на вируса.

Но това не е мярка, която се прилага за цяла Испания, отбеляза френският политик.

Това контрастира с подхода на правителството на Великобритания, което задължи карантина за всички завърнали се от Испания.

Клеман Бон също отбеляза, че търсят как да улеснят обединението на двойки, разделени от мерките срещу коронавирус, макар че "ние трябва да дадем предимство на здравната ситуация".

Сред възможните решения, френските власти преценяват дали да позволят на двойки, които не са сключили брак да се съберат, ако един от партньорите е извън ЕС или Шенген. Властите могат да изискат от тях да предоставят общи сметки, за да демонстрират, че имат сериозна връзка

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети