Поредна заложническа криза в Украйна: Мъж с граната в ръце похити полицейски шеф в град Полтава

DenNews.bg
23.07.2020
размер на текста:

Мъж, заплашващ да взриви граната в украинския град Полтава, взе за заложник началника на отдел "Криминални разследвания" на Главна дирекция на Националната полиция на Полтавска област и офейкал с него с полицейски автомобил, съобщава РИА Новости.

По-рано полицията на Полтавска област съобщи, че мъжът, когото тя се опитала да задържи за кражба на автомобил, заплашва да взриви граната, като се водят преговори с него.

"На 23 юли в 9 часа (съвпада с българското) на улица "Остап Вишни" в близост до сградата на административния съд, по време на задържането на похитителя от полицаи, последният извади граната РГД-5, която заплаши да взриви. Ситуацията се усложнява от това, че злоумишленикът взе за заложник служител на отдела за наказателно разследване", се казва в съобщението на полтавската полиция в Telegram.

Според полицията "след преговори нападателят сменил началника на отдел" Криминални разследвания "на ГУНП (отдел" Криминално разследване "на Главна дирекция на Националната полиция - изд.) В Полтавска област, полковник от полицията Шиян Виталий", с когото той отишъл да напусне града с предоставена кола от полицията по негово искане.

Специалната операция по арест продължава.

Само преди 2 дни мъж похити автобус, припомнете си ТУК

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети