Трима полицаи и следово куче са пострадали при операция срещу наркодилъри

DenNews.bg
17.07.2020
размер на текста:

Голямо количество хероин, предназначен за разпространение, са открили и иззели служители на РУ Кюстендил вчера от къща в кв. „Изток“. Високорисковото вещество е било опаковано в 178 дози. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест.
Пристигналите на място полицаи за осъществяването на процесуално-следствените действия били посрещнати от собствениците с агресия, двамата братя били въоръжени с метална тръба и секира. При схватката са пострадали трима служители и служебното куче. Единият от служителите е с разкъсно-контузна рана на главата и кръвонасядане на лявата ръка, другият е с разкъсно-контузна рана на ръката, засегнат е и кръвоносен съд, третият служител е с охлузни наранявания в областта на главата. Пострадало е и полицейското следово куче, то е с кръвонасядане на лявото око и ограничено движение на предната лява лапа. На служителите е оказана медицинска помощ в кюстендилската болницачрез хирургична обработна на нараняванията.


Притежателите на наркотичното вещество и собственици на имота са братя и са на 31 и на 50 години, задържани са с полицейска заповед до 24 часа. На по-възрастния е оказана медицинска помощ в болницата. Той е с контузна рана в областта на дясното коляно след участието си в нападението над полицаите.
По случая са започнати 2 досъдебни производства. Едното е за притежание и разпространение на високорискови наркотични вещества, а другото е за нападение и нанасяне на телесна повреда на полицейски служители по време на изпълнение на служебните им задължения. Първото производство е под докладвано на Окръжна прокуратура, а второто се води под наблюдението на Районна прокуратура-Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети