И Гешев категоричен, няма да подава оставка

DenNews.bg
16.07.2020
размер на текста:

Категорично няма да подам оставка, защото си върша работата. Това заяви главният прокурор Иван Гешев, помолен да коментира призива на президента, както и на протестиращите за неговата оставка.

Днес той бе на поредна операция срещу битовата престъпност, този път в Сливен и Шивачево. При нея е разкрит случай на изнасилване на възрастна жена от 19-годишен младеж.
"Продължавам борбата с мафията и битовата престъпност. Работя за хората. Ако ме харесват, това означава, че не си върша работата. А тя е свързана с това да има правосъдие и справедливост, тя е в интерес на българските граждани", допълни Иван Гешев.
Той посочи, че към момента има над 20 процента спад на битовата престъпност, че драстично са намалели телефонните измами.
Според главния прокурор държавата е абдикирала от малцинствените групи, които продължават да са необразовани и да извършват престъпления.
Гешев изказа своята благодарност за съвместната работа с полицията и служителите на реда, които са били подложени на голямо натоварване по време на извънредното положение и в осигуряването на обществения ред по време на протестите.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети