Дупничанин се връща в затвора за кражба на 3 кутии цигари и 25 лв.

DenNews.bg
16.07.2020
размер на текста:

Районен съд-Дупница наложи ефективна присъда от 1 г, затвор на 31- годишен дупничанин, който се призна за виновен като извършител на кражби от магазин и автобус. Присъдата трябва да бъде изтърпяна при първоначално строг режим.
Съдия Светла Пейчева одобри споразумението, постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия Валери Б. Той се призна за виновен, че на 17 март тази година е отнел чужди движими вещи на обща стойност 40,60 лева.
Около 07:25 часа от магазин „Топмаркет“ на ул. „Св. Ив. Рилски“, от касовата зона е отнел три кутии цигари на стойност 15,60 лева. Пет минути по-късно, от паркиран на автогарата автобус е отнел 25 лева от от мъж от Яхиново.
По смисъла на закона деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като Валери Б. е осъждан за кражби. Последното му наказание „лишаване от свобода“ е изтърпял на 24 февруари тази година.
Подсъдимият Валери Б. е с мярка за неотклонение „Задържане под стража” от 17.03.2020 година, като един ден „задържане под стража” се зачита за един ден „лишаване от свобода”.
Определението на РС-Дупница е окончателно и не подлежи на обжалване.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети