Младежи отидоха да пият кафе с Пеевски, той очаквано не се появи

DenNews.bg
15.07.2020
размер на текста:

Очаквано Делян Пеевски не излезе да пие кафе с младите активисти на "Да, България", които организираха акция пред хотел "Берлин" в София тази сутрин. Събирането, което организаторите изрично подчертаха, че не е протест, е обявено до 10 часа като събитие във Facebook групата "Масово пиене на кафе с Делян Пеевски". Всички призиви: "Пеевски излез" и "Мутри вън" останаха без отговор дори и от охраната на хотела, който се смята за обитаван от депутата от ДПС.
“От какво се страхувате, г-н Пеевски? Задължителна ли е охраната за един народен представител?”, попитаха организаторите.
Оказа се, че вчера е имало опити за разбиване на групата на активистите: “Х-л “Берлин” не е достъпен за хора, не предлага услуги като за хотел. Вчера координатите на хотела бяха променени в Google, така че да сочат към Женския пазар. ЦГМ обяви и промени и в маршрутите на две от превозните средства, водещи дотук”, допълни Десислава Николова, председател на “МлаДа България”.
“Не може да има народен представител, недостъпен за гражданите по същия начин, по който не може да има публична българска земя, недостъпна за гражданите,” коментира още Николова”. Все пак ранобудни привърженици на партията се събраха на мястото на събитието. “Г-н Делян Пеевски тук ли е? Едно високо момче. Можем да ви покажем снимка. Ходи с охрана - не знаем дали Ви говори нещо?”, питаха организаторите охраната. “Г-н Пеевски, ако Ви харесва да стоите зад решетки, можем да предложим и други решетки!”, предложиха участниците в събитието. Участниците залепиха плакат със снимка на депутата и надпис “ТЪРСИ СЕ” върху затворената с катинар врата към хотела, а въпросите му бяха зададени чрез медиите и социалните мрежи.
А ето и конкретните въпроси към Пеевски:
1. Как съвместявате кариерата на депутат със задкулисното управление на министерства и структури? Видяхме на Росенец, че полицията не се подчинява на премиера, нито на бургаския кмет, това сигурно поставя огромна отговорност върху Вас като мениджър?
2. Трудно ли се работи във формат "Дубай office"?
3. От какво се страхувате, г-н Пеевски? Задължителна ли е охраната за един народен представител?
4. Липсва ли Ви екипната работа в пленарна зала?
5. Има ли причина да разговаряте само със собствените си медии, г-н Пеевски?
6. Ако не идвате в Народното събрание, където са Ви изпратили избирателите, за кого всъщност работите?
7. Защо премиерът Борисов през 2016 г. излъга, че напускате страната?
8. Доволен ли сте от почистващия ефект на дарителската Ви дейност върху опетнената Ви репутация?

Акцията на младежите идва седмица след масовото плажуване на Росенец, след което съпредседателите на “Демократична България” Христо Иванов и Атанас Атанасов поискаха оставката на правителството.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети