Силвано Пранди: Цецо Соколов е новият капитан

Dennews.bg
14.07.2020
размер на текста:

Селекционерът на Националния отбор по волейбол Силвано Пранди обяви новината, че дупничанинът Цветан Соколов е новият капитан на отбора. Това стана по врема на интервю пред в. "България днес"

- Г-н Пранди, как ви се сториха играчите след дългата пауза заради коронавируса?
- Много са мотивирани. Имат огромно желание да играят волейбол, след като три и повече месеца не можеха да практикуват. Сега основната ни цел е да работим за физика с тях. Те имат нужда да възстановят мускулната маса след дългата пауза. Освен това работим за сработването на тима. През този период ще имаме възможност да вложим пет седмици за техника и две седмици само за физика. Първата ни цел е европейската квалификация в Израел през януари.

- Вече има един случай с коронавирус в националния отбор. Как се пазите?
- Много е трудно. Всички, които пристигнаха на лагера, бяха тествани. Дори и при най-малките симптоми се вземат мерки. Но ние сме в контакт и с външни хора в София. Няма гаранция.

- От федерацията обявиха, че ще работите съвместно като селекционери с Николай Желязков. Какви са точно вашите взаимоотношения?

- Николай Желязков е мой първи асистент или помощник-треньор. С останалите треньори от екипа се събираме всяка сутрин. Анализираме и обсъждаме процеса на работа и това, което ни предстои.

- Какво ви накара да подпишете нов договор, с който отново да водите България?
- Предишният контракт беше само до Олимпийските игри. Реално той изтече след края на квалификацията в Германия. Когато приключи, от федерацията ме попитаха дали искам да продължа. Различното този път е, че не е за цял олимпийски цикъл. Поисках да е за по-къс период. До Световното първенство през 2022 година. Това е главната ни цел.

- Ще продължите ли да залагате на млади таланти?
- Ще използвам най-добрите български волейболисти. Ще пробвам и нови имена, а те обикновено са по-млади момчета. Знаете, че от тима се отказаха Виктор Йосифов и Теодор Салпаров. Вече имаме нов капитан. Това е Цветан Соколов. Имаме и опитни момчета като Сеганов, Георги Братоев, Тодор Скримов. Всеки ще получи своята възможност.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети