US посолството изрази подкрепа към протестите

DenNews.bg
14.07.2020
размер на текста:

Правото на мирно събиране е основна демократична ценност. Демонстрациите и протестите са знак за цветущо и жизнено гражданско общество. Това написа посолството на САЩ в страницата си в социалната мрежа "Фексбук".


"Мирните протести са играли ключова роля в 244-годишната демокрация на Съединените щати. Всяка нация заслужава съдебна система, която е надпартийна и подвластна на върховенството на закона. Ние подкрепяме българския народ в стремежа му за повишаване на доверието в демократичната система и насърчаване на върховенството на закона в България. Никой не е над закона", се казва още в публикацията.

 

 


Преди два дни посолството предупреди гражданите си да избягват районите на протестите в София, които продължават пети ден, за да избегнат евентуално въвличане в насилие. Заглавието на публикацията е "продължаваща протестна дейност в центъра на София, 11-16 юли".

 

За днес е насрочен шести пореден ден на протести в София и много други градове в страната с искане на оставките на главния прокурор Иван Гешев и правителството на Бойко Борисов.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети