Дупнишката болница изписа днес петима излекувани от COVID-19, един пациент е в крайно тежко състояние

DenNews.bg
13.07.2020
размер на текста:

Общо 22-ма души са дали положителни проби за коронавирус в област Кюстендил за изминалите 3 дни – от 10-ти до 12-ти юли. Новозаразени лица има в общините Кюстендил, Дупница, Рила, Сапарева баня и Кочериново, информират от Регионалната здравна инспекция в Кюстендил.
Един е новият случай в град Рила и един в с. Пороминово, община Кочериново.
Три лица са новозаразени в община Сапарева баня – двама от града и един от с. Ресилово.
Осем нови души са с коронавирусна инфекция в община Дупница – шестима от града и по един от селата Крайници и Червен брег.
Останалите новозаразени лица са от община Кюстендил – четирима от града, трима от кв. „Изток“ и по един от селата Ваксево и Слокощица.
В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в град Дупница към този час са хоспитализирани 7 души. Само един мъж е в крайно тежко състояние, останалите са в стабилно. По-рано днес са изписани петима души, съобщават от Общинската болница в Дупница.
Към този час 8 лица са хоспитализирани в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил. Настанени за лечение са петима мъже и три жени, като състоянието на двама от пациентите е много тежко. Останалите пациенти са в средно тежко състояние. През изминалите три дни има както изписани на домашно лечение, така и нови лица, приети за лечение, съобщават от болничното заведение в Кюстендил.
Към днешна дата диагностицирани с коронавирусна инфекция в област Кюстендил са вече 356 лица. От тях излекувани са 122 души, а 201 са на домашно лечение към момента.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети