Първи починал с коронавирус в Дупница, 64-годишният мъж е имал сериозно съпътстващо състояние

DenNews.bg
10.07.2020
размер на текста:

Мъж с положителна проба за коронавирус, който е лекуван от дни в общинската болница в Дупница, е починал тази сутрин.
64-годишният пациент е имал сериозно съпътстващо състояние – претърпяна спленектомия. Операцията за отстраняване на далака води до значителен спад на имунитета.

Това е първи смъртен случай в общинската болница в Дупница, където се настаняват не само пациенти от община Дупница, но и от съседните общини Сапарева баня, Бобошево и Бобов дол.


Вчера д-р Кръстева от РЗИ и директорът на РЗИ – Кюстендил д-р Златко Величков с тревога обърнаха внимание на факта, че много голям процент от новопотвърдените случаи са със симптоми. При първата вълна на заболяваемостта преди няколко месеца случаите бяха предимно асимптоматични.
Вчера имаше нови 12 случая - от общините Кюстендил, Кочериново и Сапарева баня. С коронавирусна инфекция е мъж от с. Пороминово, община Кочериново. Има две положителни проби на жени от община Сапарева баня – от града и от с. Ресилово. Останалите установени положителни проби са на лица от община Кюстендил. Четири от новите случаи са от града, два са от кв. „Изток“ и по един в селата Богослов, Коняво и Берсин.
Хоспитализирани за лечение в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил вчера бяха 11 души.
Вчера в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница имаше общо 12 пациенти.
По-късно ще бъде обявена актуалната информация за обстановката в област Кюстендил. 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети