Два нови случая на коронавирус има в Дупница, един в Сапарева баня и по един в Слатино и Бадино

DenNews.bg
01.07.2020
размер на текста:

Новозаразени с COVID-19 в област Кюстендил за изминалото денонощие са 16 души, уточниха от Областния кризисен щаб. Има две положителни проби на мъж /55 г./ и на жена /58 г./ от Дупница, които нямат роднинска връзка помежду си. Двамата са настанени за лечение в Ковид отделението на болницата в Дупница. Състоянието им към този час е стабилно.
Жена на 69 г. от Сапарева баня също е с положителна проба. Тя също е настанена в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски“-Дупница. Нейното състояние също е стабилно.
С новите три случая, към този час настанените за лечение в Общинската болница в Дупница са вече шестима. Всички пациенти са в стабилно състояние.
Сред установените нови положителни проби има и на жители на община Бобошево и Бобов дол. Те са на мъж /на 48 г./ и на жена /45 г./, които нямат роднинска връзка помежду си. Лицата са от селата Слатино и Бадино.
Останалите положителни проби за коронавирусна инфекция са на лица от община Кюстендил. Сред тях има двама жители от града, двама от селата и седем от кв. „Изток“.
Към този час в Ковид отделението на болничното заведение в Кюстендил са хоспитализирани 15 души. Трима от тях, с придружаващи заболявания, са в много тежко състояние. През вчерашния ден са приети за лечение мъж и жена от града, които са семейство. Те са в средно тежко състояние.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети