Обвиняем за серия кражби остава в ареста, има риск пак да наруши закона от бедност

DenNews.bg
01.07.2020
размер на текста:

Районен съд-Дупница, под председателството на съдия Страхил Гошев остави без уважение искането на Данчо Е. за изменение на мярката му за неотклонение ,,Задържане под стража”, в по- лека – „Домашен арест“. 39- годишният мъж е привлечен като обвиняем за кражби, в условията на опасен рецидив. Той е в ареста от 24 януари т.г., след определение на РС – Дупница, потвърдено от Окръжен съд – Кюстендил. Обвиняемият иска за втори път по- лека мярка, след като съдът не уважи жалбата му в началото на месец май.
По отношение на Данчо Е. се води досъдебно производство за кражба от автомобил в нощта на 21 срещу 22 декември 2019 г. Откраднати са дизелово гориво, инструменти и документи, на обща стойност 261, 15 лв. Той е привлечен като обвиняем и за кражби, извършени на 19 януари в Крайници и Яхиново, като те са повод за задържането му на 24 януари.
Съдия Страхил Гошев счете, че е налице обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършил престъплението, в което е обвинен. Данчо Е. е трайно безработен, с много нисък социално-икономически статус и многократно осъждан за престъпления против собствеността. Според съда е налице реална опасност, при отмяна или замяна на наложената му мярка с по-лека, същият да извърши ново престъпление, за да си осигури парични средства за препитание. Налице е и реална опасност същият да е сериозно мотивиран да се укрие в хода на настоящото наказателно преследване, тъй като му е повдигнато обвинение със сериозно по размер наказание лишаване от свобода, което в случай на евентуално негово бъдещо осъждане задължително следва да бъде изтърпяно ефективно и то при първоначален строг режим.

Определението на РС-Дупница може да се обжалва пред Окръжен съд-Кюстендил.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети