Ангел Кунчев поиска удължаване срока на извънредната обстановка в страната

DenNews.bg
09.06.2020
размер на текста:

Главният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев ще настоява за удължава не срока на извънредната епидемична обстановка заради усложнената ситуация с новите случаи на коронавирус в Доспат, Сърница и Сливен.
Според Кунчев извънредните мерки трябва да останат заради драстичното повишаване на броя на заразените с коронавирус през последните две денонощия.
"Дали ще е месец или по-малко, според мен при тази ситуация е добре това да остане. Защото по закон нещата са така устроени, че ако тя отпадне, ние нямаме основание да налагаме и граничните мерки", обясни здравният инспектор.
Според него обаче няма нужда от пълна блокада на населени места нито от повторно въвеждане на задължително носене на маски на открито.
Доц. Кунчев потвърди, че работници в предприятието за детски играчки в Доспат са се опитвали да прикрият симптомите си от страх да не загубят работата си.
Той изрази мнение, че засега няма причина да очакваме втора вълна на заразата, тъй като огнищата все още са дифузни. Здравният инспектор се надява новите мерки да пресекат разрастването на епидемията.
Припомняме, че по план се предвижда мерките да отпаднат на 15 юни.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети