Лидер на Ку-клукс-клан с белезници и обвинение след опит да прегази протестиращи

DenNews.bg
09.06.2020
размер на текста:

Местен лидер на расистката и забранена организация Ку-клукс-клан е задържан и обвинен заради опит да се вреже с пикапа си в група протестиращи и да ги прегази. 36-годишният Хари Х. Роджърс насочил умишлено тежкото возило към протестиращите срещу расизма и полицейското насилие, които блокирали шосе недалеч от град Ричмънд. Един човек е блъснат, но не е пострадал тежко.
Прокурорът по делото каза, че според собствените му признания и от видяното в профилите му в социалните мрежи, Роджърс е член на Ку-клукс-клан. Той имал снимки в типичното облекло на организацията, както и със знамето на Южните щати от времето на Гражданската война в САЩ.
Засега мъжът не е обвинен в престъпления от омраза, но са му повдигнати обвинения в нападение, умишлено нараняване и тежка проява на вандализъм.
Припомняме, че масовите протести в САЩ избухнаха след убийството на афроамериканеца Джордж Флойд, който бе задушен до смърт от бял полицай по време на арест. На обвинения полицай Дерек Шовин е наложена рекордна парична гаранция от 1,250 млн. долара.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети