Оставиха в ареста кюстендилец, извършил кражба три дни, след като чул поредна присъда

DenNews.bg
05.06.2020
размер на текста:

Осъждан 26-годишен кюстендилец остава в ареста с постоянна мярка по обвинение в кражба, извършена три дни, след като чул последната си присъда.
Сега Кирил К. Той е обвиняем за кражба на 3 броя подови пътеки от къща в кв. „Изток“ в областния град. В искането си до съда, за вземане на най - тежката мярка за неотклонение, районният прокурор Ивайло Илиев посочва, че обвиняемият има 3 предходни осъждания за последната една година, включително за кражба. В момента в съда е внесен и обвинителен акт за извършена друга квалифицирана кражба.
Адвокат Шейтанов пледира пред съда за по- лека мярка, а обвиняемият посочи, че иска да бере череши, за да събере средства, с които да възстанови щетите по друго дело.
Съдът счете, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението, за което е привлечен като обвиняем, на база събраните доказателства към момента и неговите самопризнания. Кирил К. е осъждан многократно за престъпления против собствеността и за държане на наркотични вещества, и това обстоятелство води към извода, че може да извърши друго престъпление.
Деянието е извършено само 3 дни след постановено на 22.05.2020 година определение на РС – Кюстендил, за одобряване на постигнато споразумение между прокуратурата и защитата на обвиняемия за друго престъпление, пише още в мотивите на съдия Николов.
Определението, с което по отношение на 26- годишния кюстендилец Кирил К. е взета най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване с частна жалба и частен протест пред Окръжен съд - Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети