Предават на Италия единия от дупничаните от организираната престъпна група за кражби

DenNews.bg
30.06.2020
размер на текста:

 Тричленен състав на Окръжен съд-Кюстендил допусна изпълнение на Европейска заповед за арест, издадена от съдия по предварително разследване от град Сиена, Италия, по отношение на 33- годишния дупничанин Радостин К. Срещу него се води разследване за участие в организирана престъпна група за извършване на квалифицирани кражби, в съучастие с други лица, в няколко области в Италия.
Радостин К. заяви пред съда, че иска незабавно да бъда предаден в Италия.
Съдът потвърди взетата по отношение на Радостин К. мярка за неотклонение „Задържане под стража“, до предаването му на компетентните власти в Италия.
Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
Делата за изпълнение на Европейска заповед за арест, издадени също от съдия в Италия, по отношение на другите двама дупничани-Радослав Г., на 24 години и Емил Ш., на 41 години, Окръжен съд – Кюстендил ще разглежда през юли.


Припомняме, че тримата бяха арестувани по време на стартиралата на 15 юни операция на жандармерията, която бе съвместна с италианските карабинери
В хода на действията по разследване е установено, че в периода от септември 2018 г. до февруари 2020 г., на територията на Италия, били извършени множество кражби с участието на български граждани. Предмет на престъплението са движими вещи на висока стойност – строителни машини и техника. Италианските власти са установили, че част от отнетите вещи били транспортирани по суша или море до България, където се предлагат за продажба.
Тримата са обвиняеми за участие в организирана престъпна група за извършване на квалифицирани кражби, в съучастие с други лица, в областите Сиена, Милано, Бергамо, Леко, Равена.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети