Разбиха група за търговия с незаконни оръжия, двама са с обвинения

DenNews.bg
03.06.2020
размер на текста:

 Трима души са привлечени към наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група, създадена с цел държане и разпространение на незаконни огнестрелни оръжия на територията на България, съобщиха от прокуратурата.
Двама от участниците в групата са задържани вчера в Добрич при специализирана полицейска операция на ГДБОП под надзора на Специализираната прокуратура и със съдействието на жандармерията. Те са задържани в момент на продажба на 12 оръжия - пистолети и картечни пистолети.
Третото лице, за което има доказателства, че е част от престъпната група, е извън страната и спрямо него ще бъде изготвена Европейска заповед за арест.
В хода на действията по разследването в Добрич са претърсени 8 адреса. Там е намерено и иззето голямо количество огнестрелни оръжия – над 20 пистолета със заличени фабрични номера, 50 пълнителя и 2000 боеприпаса за тях, картечни пистолети, автомати, заглушители, както и множество части и механизми за различни оръжия. Иззети са 4500 лева и 400 евро, за които има данни, че са придобити от престъпна дейност. Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от началото на 2019 г. И тримата обвинени са осъждани за тежки умишлени престъпления. На двамата задържани е наложено прокурорско задържане до 72 часа. За всеки от тях Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети