Предадоха на съд обвиняемия за жестокото убийство на момиче в с. Галиче

DenNews.bg
26.06.2020
размер на текста:

Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу непълнолетния А.О. от с. Галиче за убийство, извършено от него по особено мъчителен начин и с особена жестокост за жертвата; изнасилване; проникване в чуждо жилище през нощта, за което той употребил ловкост и за кражба на вещи. Правната квалификация на деянията е по чл. 116, ал. 1, вр. чл. 115 от НК, чл. 152, ал. 1 от НК, чл. 170, ал. 2, вр. ал. 1, чл. 194, ал. 1, вр. чл. 63, ал. 1 от НК.
17-годишният А.О. бил отгледан от родителите на баща му в ромската махала в с. Галиче. Майка му живеела в Чехия и не поддържала контакти с него.
Около 00:30 ч. през нощта на 11.01.2020 г. младежът излязъл навън, като минал покрай съседна къща, в която живеела осемнадесетгодишната А.Р., която той харесвал. Момичето по това време било само. Родителите й били разделени от десет години. За нея се грижел баща й, който заминал да работи във Великобритания. Майка й, въпреки че живеела в селото, не поддържала връзка с дъщеря си.
Обвиняемият О. забелязал светлина в една от стаите на къщата на А.Р. и решил да влезе в дома й. Успял да премине през малък прозорец на приземен етаж, който бил със счупени стъкла, като по този начин се озовал в мазето. Там взел със себе си метален предмет (жегъл). По вътрешно стълбище стигнал до стаята на момичето на втория етаж. Почукал на вратата, като А.Р. отключила и отворила. Обвиняемият й казал, че иска „да спи с нея“. Тя не се съгласила и му се развикала да си тръгва. Изплашена от случващото се, Р. взела телефона си, за да се обади за помощ, но в този момент А.О. й нанесъл удар в главата с металния предмет. Пострадалата паднала на леглото, след което нападателят я ударил още веднъж. Момичето престанало да движи крайниците си. В същото време телефонът на Р. иззвънял. Обвиняемият извадил батерията от него и го хвърлил.
След това обвиняемият А.О. извършил полов акт с пострадалата. На тръгване видял, че тя се движи. Хванал я за врата и започнал да я души с две ръце, което продължило, докато тя престанала да дава признаци на живот. Тогава той взел намиращия се върху раклата нож и нанесъл няколко удара с него в областта на шията на А.Р., след което й прерязал гърлото. Завил тялото й с одеяла. На шкафче забелязал портмоне, което взел, ведно с намиращата се в него сума от 250 лева. С мокри кърпи изтрил ножа, увил металния предмет и тръгнал. По пътя ги изхвърлил, прибрал се и легнал да спи.
На сутринта безжизненото тяло на А.Р. било открито от братовчеди. Веднага бил подаден сигнал на тел. 112. На място пристигнали полицейски служители и лекарски екип.
Междувременно обвиняемият А.О. посетил магазин в центъра на селото, откъдето напазарувал маратонки, музикални колонки и ръкавици. На продавача обяснил, че спечелил пари от работа в София. След това заминал за Бяла Слатина, купил таблет с калъф, музикална колона и се прибрал в с. Галиче. Същия ден бил задържан от органите на реда. Пред полицаите направил самопризнания, подробно разказал за извършените деяния и посочил мястото, където изхвърлил вещите.
От изготвената на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че причината за смъртта на А.Р. е остра масивна кръвозагуба, довела до състояние несъвместимо с живота.
Предстои наказателното производство срещу обвиняемия А.О. да продължи в съда. Делото е взето на специален надзор в Софийска апелативна прокуратура.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети