Млади надежди от Дупница с блестящо представяне на първия турнир след карантината

DenNews.bg
25.06.2020
размер на текста:

Младите надежди на клуба по тенис на маса „Марек 76“ 12-годишните Симеон Стоичков и Дея Милтанова постигнаха отлично представяне на индивидуалното първенство "Възраждане фест", който се проведе в столицата под егидата на Столична община, фондация "София-Европейска столица на спорта" и Българската федерация по тенис на маса. В турнира участваха деца от 12 до 15 г. от цялата страна.
Симеон и Дея спечелиха срещите си в групите и така си осигуриха място на финалите, побеждавайки и по-големи състезатели. Стоичков завърши 3-ти, а Милтанова 1-ва, като успя категорично да се наложи над състезателки от топ 10 на България в своята възрастова група.
"Малко необичайната обстановка и дългото отсъствие от състезателната сцена, не попречиха на децата да се концентрират и да дадат всичко от себе си. Чудесно представяне и напълно заслужено класиране. Скоро ни предстои лагер и съм сигурен, че всички деца от клуба ще покажат максимум на предстоящите държавни първенства, започващи в края на месец август. Благодаря на огромната подкрепа от страна на родители, спонсори, Община Дупница и всички, които са с нас от самото начало", коментира треньорът Иван Иванов.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети