Затрупаните в тунел „Железница“ работници са извадени живи

DenNews.bg
24.06.2020
размер на текста:

Затрупаните в строящия се тунел „Железница“ на магистрала „Струма“ работници са извадени живи и са транспортирани до две болници в Благоевград.
Припомняме, по-рано днес стана ясно, че в тунела е имало срутване, при което са били затрупани четирима работници. От фирмата изпълнител уточниха, че затрупаните са не четирима, а трима, съобщи БГНЕС.
Срутването е станало в лявата тръба на южния изход.
На брифинг в Министерски здравният министър Кирил Ананиев коментира, че случилото се е бедствие.

“Железница” трябва да е най-дългият у нас автомобилен тунел с дължина 2.2 км. До момента са прокопани общо 850 метра. Според регионалния министър Петя Аврамова, която наскоро беше на инспекция на място тунелът трябва да е готов догодина.
Стойността на договора е 185 370 370, 37 лв. без ДДС. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.
През октомври 2019 г. стана ясно, че "Джи Пи Груп" се отказва да строи тунел "Железница". Няколко месеца по-късно обаче "Джи Пи Груп" все пак пое строежа на тунела.
Официалните изпълнител на обекта е обединението ДЗЗД „АМ СТРУМА ТУНЕЛ 2018“, в което участват „ДЖИ ПИ ГРУП“ АД, „ГЛОБАЛ КЪНСТРЪКШЪН“ ООД и „ВИА ПЛАН“ ЕООД

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети