Полицейската операция в МЦ „Асклепий“ в Дупница е заради фалшиви медицински за шофьори

DenNews.bg
23.06.2020
размер на текста:

Под ръководството на Районна прокуратура – Дупница се води разследване по досъдебно производство, образувано за документно престъпление по чл. 308, ал.1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК във връзка с полицейското разследване в Медицински център „Асклепий“.
След получено предварително разрешение от Районен съд – Дупница днес е извършено претърсване и изземване в помещения, ползвани от медицинския център. Същите действия са били осъществени в къща и постройка в града, както и в лек автомобил „Сеат Ибиза“, ползвани от М.М.
Като единствена възможност за събиране и запазване на доказателства, при условията на неотложност, е било осъществено претърсване и изземване в апартамент в жк „Химик“, ползван от същото лице.
Към настоящия момент е известно, че в периода от 28.11.2019 г. до 04.05.2020 г., в гр. Дупница, били съставени неистински официални документи - удостоверения за здравословно състояние на водач/кандидат за придобиване на правоспособност за управление на МПС. На тях бил придаден вид, че представляват конкретни писмени изявления на общопрактикуващият лекар д-р Йордан Никлев. В действителност обаче те не били изготвени от него, а от друго лице.
Продължават активни действия по разследването.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети