Глоби за премиера Борисов, екипа му и журналистите, влезли в Рилския манастир без маски

DenNews.bg
23.06.2020
размер на текста:

Премиерът Бойко Борисов и екипът му ще бъдат глобени с по 300 лв. заради нарушаване на заповедта за носене на маски в закрити помещения. По време на посещението на премиера в Рилския манастир днес единствено с маски вътре влязоха охранителите от НСО.
С по 300 лв. ще бъдат санкционирани и журналистите, фотографите и операторите, отразявали събитието без предпазни средства, както и всички останали хора в помещението. Това съобщиха от екипа на здравния министър Кирил Ананиев.
"На премиера, членовете на екипа му, журналистите, операторите, фотографите и всички други, които са били в църквата, ще бъдат връчени актове на административно нарушение заради неспазването на противоепидемичните мерки и в частност за нарушаване заповедта на здравния министър, с която от днес на закрити обществени места е задължително носенето на защитна маска или друго предпазно средство, покриващо носа и устата", пишат от МЗ.
От министерството не уточняват дали глоба ще бъде наложена и на духовните лица в храма, които също бяха без маски.

Припомняме, че вчера националният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев коментира, че ще бъдат съставени актове на ГЕРБ и БСП за максимална глоба от 3000 лева затова, че са допуснали събиране на много хора на закрито.

 

Най-четено

Темите от "Рила"

Етикети