Марек обяви дарителска кампания, събира пари за игрище за децата

DenNews.bg
23.06.2020
размер на текста:

Ръководството на Марек организира кампания за набиране на средства за изграждане на тренировъчен терен, който да се полза от децата и юношите на клуба. Идеята е да бъде изцяло реконструирано игрището зад ст. „Бончук“, известно като „Шмиргела“. Президентът на Марек Цветан Видински съобщи, че вече са проведени предварителни разговори в тази посока, като е станало ясно, че цялостната направа на терена ще струва около 90 000 лв.
„С поливната система и затревяването теренът би струвал 90 000 лв. Това е почти колкото бюджета на целия клуб за цяла година. В школата имаме над 150 деца, които и след прекъсването заради епидемичната обстановка не са се отказали, а продължават да тренират при нас. Нямаме отлив на деца, но остро се нуждаем от поне един терен за подготовка. Няма как да продължаваме да тренираме на две малки игрища, това е голям проблем. Трябва ни голямо помощно игрище. Защото няма как да си поставяме високи цели при положение, че нямаме нормални условия за тренировки“, обясни Видински пред DenNews.bg. Той съобщи и че клубът ще открие дарителска сметка в левове и евро, за да се набират средства за изграждането на помощния терен за малките футболисти. От ръководството на клуба изразиха увереност, че по този начин с дарения ще се включат дупничани, които дълго живеят в чужбина, но продължават да милеят за родния Марек.
Стана ясно и че група фенове от Дупница са събрали сумата от 170 лв., които са дарили в подкрепа на ДЮШ на клуба. Парите ще отидат за закупуване на топки за най-малките деца в школата – родени през 2012 и 2013 г.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети