Борисов наруши две правила срещу коронавируса при посещението си в Рилския манастир днес

DenNews.bg
23.06.2020
размер на текста:

Премиерът Бойко Борисов, който неуморно повтаря, че всички трябва да спазваме правилото трите Д-дистанция, дисциплина и дезинфекция, тъй като опасността от епидемията от коронавирус не е отминала, също толкова неуморно сам нарушава своите и препоръките на здравните власти.
Днес премиерът посети Рилския манастир, а дистанцията с игумена епископ Евлогий стопи дотам, че се ръкува с него, силно навеждайки се като да целуне ръката му.
Борисов бе без маска, включително и на закрито-вътре в манастира, където влезе да запали свещ и да види нуждата от реставрация на стенописите. От кадрите на БНТ се вижда, че в помещенията заповедта на здравния министър (за задължителни маски на закрито и където не може да се осигури дистанция) спазват единствено охранителите от НСО.
Повод за посещението на Борисов в Светата обител бе да каже очи в очи на игумена, че е изпълнил обещанията си.
„Свършихме всичко, което сме обещали – 6,5 милиона лева за пътя, работи се. А в сряда на заседанието на Министерския съвет мина и това, което пожела Рилската света обител – 1,62 млн. лв. за пречиствателна станция“, посочи Борисов.
Припомняме, че в началото на месеца той пое ангажимент за укрепване на срутищата на пътя за Светата обител, за изграждането на пречиствателна станция за отпадните й води, както и финансова помощ от 600 000 лева за манастира за извършването на строителна реконструкция и художествена реставрация.

Както по-рано съобщихме, от днес започнаха строителните работи в 250-метровия участък при 27-и километър на третокласния път Кочериново - Рила - Рилски манастир като през последните две седмици се извършваха подготвителни дейности. Укрепването се реализира от „Автомагистрали“ ЕАД и стойността на проекта е близо 6,5 милиона лева.
„Ще работим по-бавно, за да не рискуваме живота на строителите, колкото и Господ да бди над нас“, посочи Борисов пред медии в Рилския манастир. По време на предишното си посещение в манастира на 2 юни т. г. премиерът Борисов възложи лично на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова да се заеме с отстраняването на проблема заради свлачището.
Министър-председателят каза още, че с изграждането на локалното пречиствателно съоръжение реката край Светата обител ще остане чиста.
 

 

Най-четено

Темите от "Рила"

Етикети