Безпрецедентен случай: Тризнаци се родиха с коронавирус, родителите нямат симптоми

DenNews.bg
23.06.2020
размер на текста:

Безпрецедентен случай е регистриран от медици в Мексико – у новородени тризнаци е открито наличие на коронавирус, съобщи вестник Sol de México, предаде БГНЕС. Бебетата – две момчета и едно момиче, се появили на бял свят на 17 юни със секцио в една от болниците в щата Сан Луис Потоси в централната част на страната. В изпълнение на въведените медицински изисквания, на новородените е направен тест за COVID-19, който се оказал положителен.
Ръководителят на здравните власти Мигел Анхел Луцоу Стейнер определи случая като "безпрецедентен", тъй като и двамата родители нямат симптоми на заразяване. Той подчертава, че само при едно от бебетата се проявяват симптоми на коронавирус. Състоянието на две от децата се оценява като стабилно, а при третото лекарите отказват да правят прогнози заради пневмония. Изданието посочва, че това е първият случай на заразяване на няколко деца едновременно с коронавирус. Местите медицински власти ще направят разследване на случилото се, за да установят дали вирусът се предава чрез плацентата. Родителите на новородените са изолирани и се намират под лекарско наблюдение, като все още се очакват резултатите от изследванията за COVID-19. Медицинският персонал, който е бил в контакт с бебетата и майката, също е поставен под карантина и се изследва за коронавирус.
Мексико е една от най-засегнатите държави в света от COVID-19, като за последното денонощие има най-много смъртни случаи в света - 759, изпреварвайки с 11 Бразилия. Над 185 000 са потвърдените случаи на болестта, над 140 000 са оздравели, а над 22 500 са починали.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети