173 са случаите на COVID-19 в област Кюстендил до момента, 90 души са излекувани

DenNews.bg
23.06.2020
размер на текста:

51-годишен мъж от кв. „Изток“ е единственият нов случай на коронавирус в област Кюстендил, уточниха от Областния кризисен щаб.
Двамата пациенти с доказана инфекция, за които бе съобщено, че са в крайно тежко състояние, са починали в болницата в Кюстендил вчера следобед. Това са 61-годишният мъж от с. Богослов и 57-годишната жена от кв. „Изток“.
От Областна администрация-Кюстендил и Областния кризисен щаб изказват съболезнования на семействата и близките на починалите.

От кюстендилската болница съобщават, че други двама пациенти, с придружаващи заболявания, също са в тежко състояние. Към настоящия час пациентите, при които е потвърден COVID-19, са 9.

Доказаните случаи на коронавирусна инфекция в Кюстендилска област до момента са 173. Излекувани от тези лица са 90 души. От началото на пандемията в община Кюстендил диагностицираните с COVID-19 са 112 лица, в община Дупница – 26, в община Сапарева баня – 15, община Бобов дол – 7, община Кочериново – 7, община Невестино – 5 и в община Рила – 1.

От снощи са в сила още по-строги противоепидемични мерки за жителите на кюстендилския квартал „Изток“ – ограничава се временно движението на територията на квартала до 30 юни. Влизането и излизането на автомобили и лица, обслужващи жизненоважни сектори, като водоснабдяване, електроснабдяване, газоснабдяване, снабдяване на хранителни магазини, аптека и лечебни заведения, се допуска само с разрешение на органите на ОД на МВР – Кюстендил.
Излизането от квартала вече ще се допуска само за сезонни работници. Работодателите/земеделските производители трябва да осигурят транспорт и представят график за вземане и връщане по списък на лицата, наети от тях за сезонна работа. Вземането на работниците ще се извършва от едно място, определено от органите на ОД на МВР.
Територията на квартала ще могат да напускат само лица, които се нуждаят от спешна медицинска помощ, като транспортирането им ще се извърша само от екипи на ЦСМП.
Снабдяването с лекарства на жители на кв. “Изток“ ще се осъществява само със съдействието на медиатори, без жителите да напускат границите на квартала. Преустановява се приемането и обслужването на жители на квартала в град Кюстендил от Районната картотека за медицинска експертиза към РЗИ – Кюстендил и на Териториалната експертна лекарска комисия /ТЕЛК/ към болницата в града.
Дезинфекция в кв. „Изток“ ще се прави още по-интензивно, особено при движението от и към квартала.
Ще бъде засилен хигиенният и противоепидемичен контрол на обектите с обществено значение на територията на квартала. Преустановява се посещението на кафета и заведения за обществено хранене на територията на кв. „Изток“.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети