Марек започна подготовка, „Б“ група хвърли око на дупничани

DenNews.bg
22.06.2020
размер на текста:

Марек започна подготовка за новия сезон в Югозападната Трета лига. В първата тренировка на отбора днес се включиха 16 футболисти, отсътваха неколцина с разрешение на треньорския щаб, а до края на седмицата броят на играчите ще нарастне до 22-ма. Стана ясно, че със сигурност напуска младият вратар Константин Костадинов, който е пред подпис с новия член на Втора лига Миньор (Пк). На проби в друг тим от „Б“ група -Струмска слава е нападателят Николай Ганчев.
На излизане от тунела на стадион „Бончук“ домакинът Димитър Гущеров лисна кофа с вода за успех на тима на Марек, а състезателите изведе треньорът Светослав Георгиев. Присъстваха и президентът на клуба Цветан Видински и вицепрезидентът Васил Василев. От трибуните наблюдаваха десетина запалянковци. На игралното поле на „Бончук“ отец Кирил от с. Джерман отслужи водосвет за здраве и благоденствие на футболистите и треньорския щаб. В свой стил свещеникът поздрави играчите и им изнесе мотивационно слово. „Марек беше и ще бъде иконата на този град“, обърна се към дупнишките състезатели отец Кирил.
Направи впечатление, че теренът на ст. „Бончук“ е в отлично състояние, след като „почивката“ по време на извънредното положение му се е отразила благоприятно. Подготовката на отбора на Марек ще премине в домашни условия. Уредени са и 4 контролни срещи – с тимовете на Пирин (Рз), Кюстендил, Рилски спортист и Пирин (ГД). Дупничани ще изиграят общо 6 или 7 проверки по време на лятната подготовка.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети