Община Дупница подари на съда още пейки за чакащите за дела граждани

DenNews.bg
02.06.2020
размер на текста:

Административният ръководител на Районен съд – Дупница, съдия Иван Димитров изказва своята благодарност към кмета на Община Дупница, инж. Методи Чимев. По предложение на Районния съд, Общината осигури 4 пейки за гражданите, които изчакват да бъдат повикани за участие в откритите съдебни заседания на съда или за административни услуги. Две от пейките са монтирани под козирката, до входа на Съдебната палата, а другите две, пред сградата.
Съгласно приетите от Висшия съдебен съвет Правила и мерки за работа на съдилищата в условията на извънредна епидемична обстановка, достъпът до Съдебната палата в гр. Дупница е ограничен, като участниците по насрочените дела изчакват да бъдат извикани пред входа на сградата. Сред изчакващите има и възрастни и трудноподвижни хора, за които е препоръчително да не стоят дълго време прави.
Поради това, председателят на РС – Дупница, съдия Иван Димитров отправи писмено предложение до кмета на Община Дупница, да бъдат поставени допълнителни пейки в пешеходната зона, в близост до Съдебната палата, разположени под дърветата, предвид започващия летен сезон.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети