Областният щаб с извънредно заседание и още мерки срещу разпространението на коронавируса в Кюстендилско

DenNews.bg
18.06.2020
размер на текста:

Въвеждане на пропусквателен режим на входа на болницата в град Кюстендил, още по-интензивна работа на медиаторите при проследяване на контактните и оптимални дейности по дезинфекция в кв. „Изток“. Това обсъдиха и решиха на заседание днес членовете на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса. По инициатива на областния управител Виктор Янев щабът бе свикан извънредно, заради увеличаващите се случаи на заразени с коронавирус в кюстендилския квартал „Изток“. От вчера, 17 юни, до края на месец юни е въведен и временен пропусквателен режим в квартала. 

С цел неразпространение на заразата, членовете на Областния щаб взеха решение да се ограничи достъпът до болницата за граждани, които нямат здравословни оплаквания и симптоми. На входа й ще бъде поставен пропускателен режим, като в лечебното заведение ще бъдат допускани само болни и хора с оплаквания.
От компетентните институции увериха, че се работи интензивно, за да бъдат своевременно откривани и карантинирани заразоносителите. Продължава тестването и проследяването на контактните на заразените с коронавирус. Медиаторите и контролните органи ще следят още по-стриктно дали карантинираните лица спазват задължителната домашна изолация.
По време на заседанието бе обсъдена и ситуацията в специализирано за лечение на коронавирус отделение на болницата в Кюстендил. За това докладва директорът на болничното заведение д-р Александър Величков. До този час в отделението са настанени шестима пациенти, болни от коронавирус, като на един от тях състоянието е крайно тежко. „Ситуацията е тревожна и е възможно нещата да се променят динамично, но имаме план за действие и достатъчно леглова база“, увери д-р Величков.
„Следим епидемиологичната обстановка в цялата област и в частност в кв. „Изток“. Ако се наложи, а се надяваме това да не се случи, ще се предприемат и по-рестриктивни мерки, за да се ограничи заразата от коронавируса“, коментира областният управител Виктор Янев.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети