Окръжен съд-Кюстендил остави за постоянно в ареста тримата дупничани, издирвани с Европейска заповед заради кражби от складове в Италия

DenNews.bg
17.06.2020
размер на текста:

 Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Евгения Стамова взе мерки за неотклонение ,,Задържане под стража”, по отношение на 3- ма жители на Община Дупница, за които има издадени Европейски заповеди за арест от съдът в Сиена, Италия. Исканията за вземане на най- тежката мярка за неотклонение бяха внесени от окръжният прокурор Камелия Стефанова и те са по отношение на: Радослав Г., на 24 години; Емил Ш., на 41 години и Радостин К., на 33 години.
И тримата са обвиняеми за участие в организирана престъпна група за извършване на квалифицирани кражби, в съучастие с други лица, в областите Сиена, Милано, Бергамо, Леко, Равена. Описаните деяния представляват престъпления и според българския НК, наказуеми с лишаване от свобода, се посочва в искането на прокуратурата.

В мотивите си съдът посочва, че Европейските заповеди за арест на тримата българи отговарят на формалните изисквания на Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест. С оглед на тежестта на престъпленията и предвиденото за тях наказание „лишаване от свобода“, съдът счете, че съществува и реална опасност от укриване на обвиняемите.

Определенията на Окръжен съд – Кюстендил, с които по отношение на Радослав Г., на 24 години; Емил Ш., на 41 години и Радостин К., на 33 години са взети мерки за неотклонение „Задържане под стража“, след издадена Европейска заповед за арест от Италия, подлежат на обжалване пред САС, в 3- дневен срок.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети