И Апелативен съд остави в ареста мъжа от Крайници, превърнал цех в оранжерия за канабис

DenNews.bg
11.06.2020
размер на текста:

Софийски апелативен съд потвърди най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, взета от Окръжен съд – Кюстендил за 43- годишния Владимир М., обвинен за държане на марихуана, с цел разпространение и за изградено съоръжение за производство на наркотични вещества. Досъдебното производство започна на 3 юни, като наркотичните вещества и оборудването бяха открити при специализирана полицейска операция в цех за интериорни врати, в бившия стопански двор в душнишкото село Крайници.
На Владимир М. са повдигнати обвинения за държане на високорискови наркотични вещества, с цел разпространение и за изграждане на съоръжения за производство на наркотични вещества. Срещу задържания прокуратурата повдига и още едно обвинение-за откритата оранжерия с изградена електронна хидропонна система, с която е отглеждал 33 броя растения от рода на конопа.
За тези престъпления, законът предвижда наказания „лишаване от свобода“ за срок от 3 до 12 години и глоба от 20 000 – 100 000 лв., както и „лишаване от свобода“ за срок от 2- 8 години и глоба от 5 000 – 20 000 лв.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети