Множество загинали и пострадали при авария в химически завод в Индия

DenNews.bg
07.05.2020
размер на текста:

Най-малко петима души са загинали в югоизточната част на Индия, а стотици са ранени след изчитане на газ от химически завод, предаде Франс прес. Ройтерс съобщава за шестима загинали.
"Най-малко 70 души са в безсъзнание в близка болница, а общо между 200 и 500 души получават медицинска помощ", заяви представител на полицията в град Висакхапатнам в щата Андхра Прадеш.
Телевизионни кадри показват хора, припаднали на улицата, опитвайки се да избягат от засегнатия район, където са изпратени линейки. Много хора са настанени в болница. Оплакванията са от затруднено дишане и парене в очите.
Предполага се, че е изтекъл газ стирол от две цистерни, съдържащи по 5 000 тона химикали. Те са били оставени без надзор поради блокирането, причинено от пандемията с коронавируса в Индия от края на март.
Сигналът за инцидента е подаден от местните селяни около 3:30 часа сутринта днес.
"Стигнахме веднага до мястото. Човек можеше да почувства газта във въздуха и не беше възможно никой от нас да остане там повече от няколко минути. Подготвени и екипирани спасители започнаха работа около 4:00 часа сутринта", каза полицейски комисар.
Най-малко три села са в процес на евакуация, съобщи представител на местните власти.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети